Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В СБУ запідозрили «Одеський морський торговельний порт» в масштабних зловживаннях

Про це повідомляють на сайті Служби безпеки України.

Співробітники відомства спільно з Офісом Генерального прокурора підозрює керівництво ДП «Адміністрація морських портів України» та «Одеський морський торговельний порт» у масштабних злочинних діях.

Так за версією слідства протягом п`яти років посадовці держпідприємств здавали в оренду наближеним до них комерційним структурам буксири державного портового флоту за значно заниженими тарифами. Для бізнесменів керівництво порту затвердило розцінки, що в 10-15 разів були нижчими від фактичних витрат. До того ж орендні ставки не включали надбавки за роботу у вихідні і святкові дні та вночі. Витрати на обслуговування, паливо та ремонт буксирів здійснював Одеський морський торговельний порт собі у збиток.      

У межах кримінального провадження тривають обшуки у приміщеннях Одеського морського торговельного порту, Адміністрації морських портів та їх структурних підрозділах. Таким чином фірми-орендарі фактично перебрали на себе послуги із буксирування, що раніше надавали державні підприємства. Через таку «програму лояльності» афілійовані до чиновників структури отримували надприбутки від судновласників, які мали надходити до бюджету. 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН