Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині родинам виплачуватимуть 10 тис. грн за народження третьої дитини

Херсонська обласна державна адміністрація буде виплачувати по 10 тис. родинам при народженні третьої дитини. Також на виплату можуть розраховувати й сім’ї в яких народилося більше трьох дітей. Таку допомогу будуть виплачувати протягом 2020 – 2024 років. Відповідні зміни були внесені до обласної програми  “Підтримки сімей”.
Згідно з документом, за п’ять років реалізації цієї програми з бюджету планують витратити 45,5 млн грн. Половину має профінансувати обласний бюджет, а іншу частину місцеві. Відомо, що фінансова допомога буде нараховуватися після особистого звернення до управління соцзахисту одного з батьків. 
Неодноразово голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв заявляв, що покращення демографічної ситуації в області – одне з першочергових завдань його команди. За його словами, батькам, які виховують трьох або більше дітей, буде надаватися фінансова підтримка з бюджету на утримання дитини й придбанні житла. 
Зазначимо, що наразі в Україні при народжені дитини батькам дають грошову допомогу в розмірі 41280 грн. Спочатку виплачується 10 320 гривень допомоги, а залишок протягом наступних 36 місяців рівними частинами – 860 гривень.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН