Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині водні поліцейські затримали браконьєрів, які незаконно виловили червонокнижні види риб на понад 100 тисяч гривень

Працівники відділення поліції в порту «Херсон» під час патрулювання в акваторії Дніпро-Бузького лиману, поблизу села Олександрівка, на території Національного природнього парку «Нижньодніпровський» затримали катер з 5-ма чоловіками на борту, які займалися браконьєрством.

Під час перевірки поліцейські встановили, що човен належить фірмі, яка займається науковим та промисловим видобутком живих водних біоресурсів. Однак, вказані особи займалися незаконним виловом риби, оскільки не мали жодних належних документів. Для зайняття браконьєрством вони використовували промисловий плавзасіб з навісним двигуном потужністю 250 к.с.

Для складання відповідних матеріалів водні поліцейські викликали на місце події слідчо-оперативну групу Білозерського відділення поліції та працівників рибоохоронного патруля.

Як повідомив начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, у правопорушників виявлено та вилучено сітки загальною довжиною 190 метрів, незаконно добуті біоресурси різного виду: лящ, короп, щука, судак, карась, а також севрюга, яка належить до червонокнижних видів риб. Збиток, завданий рибному господарству України, оцінюється у щонайменше 105 тисяч гривень.

Також у браконьєрів вилучено катер з двигуном та транспортний засіб «ГАЗ-66», який належить Державній установі з безпеки навігації і який чоловіки використовували в браконьєрських цілях.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.249 «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3-х років.

Поліція Херсонської області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН