Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У районах Херсонщини запровадять відеофіксацію

«Ми маємо максимально охопити населені пункти області камерами відеоспостереження. Адже питання встановлення відеофіксації, взаємодії з правоохоронними органами, зниження кількості ДТП на дорогах є пріоритетними», – наголосив очільник Херсонщини Юрій Гусєв під час селекторної наради.

Про розвиток в області автоматизованої системи відеофіксації правопорушень та програми «Безпечна Херсонщина» інформував присутніх начальник ГУ Національної поліції в Херсонській області Олександр Прокудін.

Зокрема, він зазначив, що унікальність програми полягає в побудові сучасної системи відеоспостереження та відеоаналітики з можливістю автоматичного повідомлення про злочини та події, які зафіксують камери відеоспостереження.
«Працівники поліції в режимі реального часу мають можливість автоматично здійснювати реєстрацію події та невідкладно направляти найближчий наряд поліції. Таким чином, ми максимально швидко відреагуємо на подію, яка трапилась у тому чи іншому населеному пункті», – відзначив Олександр Прокудін.

Також він підкреслив, що на Херсонщині в рамках дії програми вже встановлені та працюють 30 відеокамер: у м.Херсоні – 21 камера відеоспостереження, 7 – у м.Каховка та 2 – у Скадовську.

За його словами, завдяки використанню системи відеоспостереження за останні декілька місяців було розкрито та встановлено місцезнаходження 10 автомобілів та 1 причепа до авто, які перебували у розшуку. Розкрито 3 умисні вбивства, 11 пограбувань і розбійних нападів, 23 крадіжки та ряд шахрайств.
Враховуючи ефективність відеоспостережень, начальник ГУ Національної поліції в Херсонській області звернувся до районної влади з проханням «повернутись лицем до безпекової ситуації» на їх територіях, їх міст і селищ. А в найкоротший термін – прийняти та затвердити відповідні програми.

Резюмуючи розгляд питання важливості встановлення відеоспостереження в населених пунктах Херсонщини, Юрій Гусєв дав відповідні доручення та наголосив, що всім головам РДА необхідно спільно з поліцією попрацювати над тим, аби протягом наступних місяців забезпечити автоматизовану систему відеофіксації правопорушень.

сайт ХОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН