Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Скільки коштів абітурієнти Херсонщини витратили на участь у пробному ЗНО-2020

У 2020 році учасниками пробного ЗНО стануть 6 131 осіб. Це кількість заявок лише по Херсонщині. Якщо брати райони та міста окремо, то до ТОП-3 за кількістю поданих заяв потрапляє Херсон, Нова Каховка та Олешки.
Учні Херсона виявилися найактивнішими і подали 2500 заявок. Друге місце з кількістю заявок 400 займає Нова Каховка. І лише 300 заявок подали з Олешківського району. З невеликим розривом у 100 або 50 учасників йдуть Скадовськ та Берислав.
За словами директора Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти Максима Кирпенко, це кількість зареєстрованих дітей, а ось скільки з них сплатили за проходження екзамену наразі підраховується.
Якщо враховувати, що одна участь коштує 145 гривень, то всього абітурієнти Херсонщини витратили на участь приблизно 889 тисяч гривень. Дані кошти будуть витрачені на друк зошитів для тестування.
Переважна більшість дітей реєструвалася на ті предмети, які складаються і для державної підсумкової атестації (ДПА). До такого переліку потрапляє українська мова та література, математика, історія України, англійська тощо.
Попри те, що тестовий екзамен складають лише одинадцятикласники та випускники технікумів, університетів, 10-15% серед зареєстрованих – учні 10 класів.
“Кількість учасників пробного ЗНО збільшилася майже на тисячу. Це пов`язано з тим, що випускники технікумів, коледжів, університетів тепер також складають зовнішнє тестування. Та й десятикласники активно долучаються”, – каже Максим Кирпенко.
Цьогоріч пробне ЗНО проведуть наприкінці березня: 21 – тестування з української мови та літератури, а вже 28 березня – усіх інших предметів: біології, географії, історії України, математики, фізики, хімії та іноземні мови. Тобто кожен одинадцятикласник може відвідати два пробних екзамени. 
Поліна ДАЙНЕГА

Гривна

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН