Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Таврійську грип пішов на спад

Захворювання на грип та ГРВІ в Таврійську пішли на спад, повідомив на щотижневій апаратній нараді, яка відбулась 10 лютого в Таврійському міськвиконкомі, провідний лікар міської амбулаторії № 3 Микола Гуменюк.

За інформацією Миколи Олександровича, минулого тижня захворіло 40 дорослих  і трохи більше дітей. Цього року, констатує лікар, таврійчани значно менше хворіли на грип та ГРВІ, ніж в 2019-му. Не в останню чергу цьому посприяв завчасно введений в школах карантин, на якому діти перебували весь минулий тиждень. Цього тижня карантин продовжили до середи.

Разом із старшими вдома залишались менші діти, які ходять до дитсадків. За даними завідуючої міським дошкільним закладом «Джерельце» Лідії Зорі, на минулому тижні дитсадок відвідували 64 дитини. З настанням морозів в приміщеннях тут різко впала температура, і дітей зводили в три теплі групи.

В «Дзвіночку» дітей також зводили в дві групи, але із-за того, що ходило всього 25 дітей, розповіла завідуюча закладу Юлія Гарькава. При цьому стовпчик термометра в групах показував до 20 градусів тепла.  

Втім, за словами Миколи Гуменюка, населення міста більше страждає від серцево-судинних захворювань. Великі перепади температур – від мінус 11 вночі до плюсової позначки вдень – призводять до зміни тиску і ризику для людей із захворюваннями серцево-судинної та дихальної системи.

В той же час, лікар рекомендує не розслаблятися, так як загроза грипу не зникає. Більше приділяти уваги профілактиці, і бажано носити захисні маски, зважаючи, що поширюється так званий «свинячий грип» – «Мічиган».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН