Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Учасники туристичної виставки в Стамбулі куштували херсонський бекмес

У турецькому Стамбулі пройшла середземноморська виставка туризму та курортів «Emitt» 2020. У складі делегації Херсонської області участь у виставці взяли представники управління туризму та курортів  Херсонської обласної державної адміністрації. Під час заходу делегація провела цілий ряд зустрічей з представниками іноземних туристичних компаній та презентувала туристичний і курортно-рекреаційний потенціал Херсонської області. Не обійшлося і без дегустації херсонських смаколиків – куштували кавуновий бекмес.

Бекмесом прийнято називати східний десерт, створений шляхом випарювання фруктового або ягідного соку до отримання густої маси. Для створення солодощів використовуються найрізноманітніші види фруктів, ягід і навіть овочів, а от на Херсонщині бекмес готують з кавуна. Після випарювання сік стає дуже густим і відмінно зберігається протягом тривалого часу. Завдяки простоті обробки, бекмес зберігає більшість корисних елементів, що містяться в основному продукті. Цей десерт рекомендують людям, що страждають на анемію або іншими захворюваннями крові. У багатьох східних країнах бекмес включають в раціон видужуючих людей в період відновлення організму після перенесених важких захворювань. Херсонський бекмес прийшовся до смаку  іноземним дегустаторам.

Варто зазначити, що декілька тижнів тому в литовському Вільнюсі проходила виставка подорожей та туризму «Adventur 2020». В рамках виставки команда Управління туризму та кірортів Херсонької обласної державної адмінстрації провела дегустацію місцевих смаколків – справжнього херсонського бекмесу та меду-суфле. Ароматний бекмес та ніжне суфле сподобалися відвідувачам тематичного заходу.  Цього року бекмез став справньою родзинкою фестивалю «Український кавун – солодке диво», що проходить кожного літа у Голій Пристані. Зварити смачний десерт навіть спробувала відома телеведуча Леся Нікитюк, що приїхала на Херсонщину спеціально для зйомок тревел-шоу «Le-маршрутка».

Нагадаємо, в серпні минулого року під час ХVІ фестивалю «Український кавун – солодке диво» відбулося підписання Меморандуму про співпрацю та партнерство між Херсонською обласною державною адиміністрацією та представниками туристичного  бізнесу в рамках проекту з реалізації створення Голопристанського туристичного кластеру «Таврійське екооздоровлення». А вже 19 жовтня 2019 року у Голій Пристані пройшло засідання круглого столу на тему «Становлення та перспективи розвитку кластерної системи на Херсонщині». Присутні говорили про реальні проблеми у питанні розвитку туризму та їх вирішення шляхом формування туристичних кластерів, створення нових туристичних продуктів, механізми та цифрові інструменти інвентаризації туристичного потенціалу та просування туристичних продуктів.

Департамент туризму та курортів ХОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН