Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Прикордонники забороняють в’їзд до Криму боржникам

З кінця 2019-го року на адмінмежі з Кримом ДПСУ ведеться посилений контроль над боржниками. В окремих випадках їм забороняють виїзд на територію тимчасово окупованого півострова.

Про це під час прес-конференції в медіа-центрі IPC-Херсон повідомив завідувач сектору Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України у Херсонській області Денис Чістіков.

“З грудня минулого року Державна прикордонна служба України посилила контроль щодо боржників. Кримчани, що в’їжджають на територію України, повинні перевіряти свою заборгованість та бути впевнені у її відсутності. В разі, якщо на цих осіб відкриті виконавчі провадження, їм може бути відмовлено у в’їзді до Криму до моменту погашення всіх боргів. Це стосується заборгованості по аліментах, банківських кредитах, тобто все, що передано до розгляду Державною виконавчої служби. Особа  для того, щоб повернутись на території АРК, має одразу розрахуватися зі своїми боргами. У 2020-му нашим Міністерством було зафіксовано вже 2 такі випадки”, – наголосив Чістіков.

У прес-службі Херсонського прикордонного загону цю інформацію підтверджують та зазначають, що згідно зі статистичними даними, 20% від загальної кількості відмов про в’їзд на територію АРК стосується саме боржників.

Нагадаємо, що з 9 лютого 2020 року набувають чинності зміни до затвердженого урядовою постановою порядку, які стосуються виїзду до тимчасово окупованої території України  та в’їзду з неї громадян України віком до 16 роківПодробиці за посиланням. 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН