Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховська ОТГ перемогла у Всеукраїнському конкурсі проєктів

Відділ культури і туризму Новокаховської міської ради у листопаді 2019 року взяв участь у проєкті «Децентралізація та реформа культурних послуг», який впроваджений Громадською організацією «Товариство дослідників України» за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC), у співпраці з Міністерством молоді, спорту та культури України та Асоціацією об’єднаних територіальних громад.

Участь у проєкті взяли територіальні громади Житомирської, Полтавської, Чернівецької та Херсонської областей, які підтвердили свою готовність реформувати культурну галузь регіону для досягнення взаємовигідного результату, та орієнтовані на розробку нової політики у сфері управління культурою, а також запровадження нового підходу у наданні якісних та доступних культурних послуг на рівні територіальних громад.

У конкурсі взяли участь 80 територіальних громад. За підсумками конкурсного відбору, що пройшов 25 листопада 2019 року, Нова Каховка разом з 7 іншими громадами (по дві від області) виборола право взяти участь у проекті.

Згідно з умовами проєкту, у всіх громадах буде проведено аналіз існуючої мережі надавачів культурних послуг та змодельовано нову систему стандартів якості та доступності культурних послуг у громаді, відповідно до розпочатої урядом у січні 2019 року реформи галузі культури.

30 січня, до Нової Каховки прибули представники робочої групи проекту, які розпочали свою роботу саме з Новокаховської громади. Відділ культури та туризму (керівник — Наталія Зарудна) перші виконали «домашню роботу» з надання попередніх відомостей щодо мережі культурних закладів.

Члени групи ознайомилися зі загальною структурою та складовими частинами існуючої мережі надавачів культурних послуг – 29-ма закладами відділу культури і туризму Новокаховської міської ОТГ: Палацами та будинками культури, музеями та картинною галереєю, бібліотеками, мистецькими та музичними школами, творчими колективами.

Тож робота щодо осучаснення та модернізації сфери культури у Новій Каховці виходить на новий рівень. За підсумками участі у проекті кожна ОТГ отримає:

SWOT – аналіз культурно-ресурсного потенціалу громади;
Результати досліджень потреб та бажань жителів громади щодо напрямків розвитку сфери культури в громаді;
Змодельовану систему стандартів якості та доступності культурних послуг в громаді;
Моделі поліфункціональних центрів культурних послуг, відповідно до потреб жителів громади.

Новокаховська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН