Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Виробники крафтової продукції Херсонщини поділилися власним досвідом

03 лютого 2020 року в Департаменті розвитку сільського господарства та зрошення обласної державної адміністрації пройшло засідання у форматі «круглого столу» з Херсонськими виробниками крафтової продукції.

Учасниками заходу стали виробники вин, козиного сиру, меду-суфле, в’ялених томатів, спецій та бекмесу (кавунового меду), а саме: ПП «Овчинніков», ФСГ «Курінь», ОСГ «Амалтея» та ОСГ «Лиманська коза»,ФГ «Таврійський пасічник», ТМ «Українські в’ялені томати», ФГ «Шафран Любимівський» та СФГ «Долина здоров’я», а також садиба сільського зеленого туризму Історико-розважальний комплекс «Зелені хутори Таврії».

Враховуючи, що Херсонщина володіє значним аграрним та туристичним потенціалом, під час засідання було опрацьовано питання щодо можливостей розвитку та вдосконалення господарської діяльності сільгосптоваровиробників, зокрема шляхом використання можливостей запровадження гастротуризму та залученням фінансових ресурсів обласного та державного бюджету, а також коштів грантових проектів міжнародної технічної допомоги.

У ході обговорення виробники поділилися власним позитивним досвідом та проблемними питаннями, з якими вони стикаються під час господарської діяльності. За результатами було обговорено можливі потенційні шляхи співпраці та об’єднання зацікавлених учасників, що сприятиме реалізації їх власно виробленої продукції та становленню їх, як місцевих виробників брендових продуктів, що в свою чергу сприятиме залученню туристів та в цілому економічному, культурному та соціальному розвитку сільської місцевості на Херсонщині.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН