Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві з’явиться команда з софтболу

У дитячому софтболі планують створити об’єднану команду з південного регіону. Колектив буде представлений і спортсменами з Миколаєва. Про це стало відомо під час практичного тренінгу-семінару.

Тетяні Сивак 17 років. Чотири роки дівчина займається софтболом. Розпочинала в Миколаєві. Дівчина розповідає: після того, як миколаївська команда розпалася, встигла пограти у різних містах України. Тетяна Сивак говорить: “Потім ті гравці, які залишились, ми перейшли до Києва і виступали за їхню команду. Після зборів мене взяли до Кіровоградської команди, яка є більш сильною. Нещодавно, восени, ми виграли кубок України, зайняли перше місце, отримали майстрів спорту вже. Також – друге місце на чемпіонаті України. Це лише за 19-й рік”.

Софтбол – це різновид бейсболу. Основні відмінності: майданчик у софтболі майже вдвічі менший. Відповідно – менша дистанція між базами суперників. Розмір м’яча більший у софтболі. Зараз цей вид спорту на Миколаївщині представлений лише секцією у комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі “Атлант”. Нещодавно виник задум створити конкурентоспроможну дівочу команду, яка б виступала на чемпіонаті України U-13.

Старший тренер відділення з бейсболу КДЮСШ “Атлант” Роман Сінкевич каже: “У цьому році ми плануємо створити дівочу команду, яка буде змагатися на всеукраїнських змаганнях. Ця команда буде створена з дівчат нашої школи та шкіл найближчих регіонів. Це буде така маленька збірна південного регіону України”.

Окрім дівчат із Миколаєва, команду планують комплектувати спортсменками з Одещини. У спортивній залі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади відбулося знайомство та перше спільне тренування. З Одещини приїхали чотири софтболістки. Президент бейсбольного клубу “Одеські моряки” Валерій Врадій каже, що софтболу не вистачає популярності, тому створення об’єднаної команди – найкращий варіант для популяризації цього спорту в Україні, зокрема, на півдні.

– Я вважаю, що нам треба об’єднуватись. Мало дітей. Ми тільки їх набираємо. І об’єднана команда – це, звичайно, дуже добре. Це ігровий досвід, це командний дух, відповідальність. Ми тільки “за”, – говорить Валерій Врадій.

Домашні ігри майбутня команда може проводити в Миколаєві, також на базі комплексної дитячо-юнацької спортивної школи “Атлант”. Майданчик оглянув віцепрезидент бейсболу і софтболу України Василь Кисіль: “Перші бачення – це очі стали трошки більшими. Все добре. Гарантувати не буду, але дуже буду сприяти, щоб декілька змагань, або одне, в цьому році тут відбулися”.

Директор комплексної дитячо-юнацької спортивної школи “Атлант” Іван Кулін не на камеру розповів: поле для софтболу необхідно доробити: зробити штучне покриття та нанести розмітку. У подальших планах – побудувати на території школи комплекс, де можна було б розміщувати команди-суперниці.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН