Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Завдяки підробленим документам чиновник вкрав 600 тисяч гривень

Прокуратура Херсонської області повідомила про те, що директору комунального підприємства на Херсонщині повідомлено про підозру в розтраті майже 600 тис. грн бюджетних коштів.

Прокуратурою Херсонської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів директором комунального підприємства.

Під час досудового розслідування встановлено, що посадовець упродовж серпня – грудня 2018 року, шляхом зловживання службовим становищем та використання підроблених документів, безпідставно перерахував на рахунок приватного підприємства грошові кошти в розмірі 595 тис. грн за нібито одержані товарно – матеріальні цінності, чим завдав комунальному підприємству шкоду в особливо великих розмірах.
Наразі директору повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України, та обрано запобіжний захід.

Йому загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.
Досудове розслідування триває.

Примітка: Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН