Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Білозерці свторюють Координаційний офіс безпеки

З січня 2020 року на території Білозерського району стартував проект “Безпечні та правоспроможні ОТГ Білозерського району Херсонської області“, який направлений на формування безпечного середовища в об’єднаних громадах Білозерського району.

Проведене влітку 2019 року опитування показало, що мешканців Білозерки та району турбують питання безпеки громадян, а саме: крадіжки, правопорушення щодо благоустрою, безпека дітей на вулиці, продаж алкоголю дітям до 18 років, низький рівень реагування сільських рад на прояви правопорушень в селах району та ін.

Також люди говорили про те, що в селах не вистачає позашкільних дитячих гуртків, немає облаштованих дитячих майданчиків, стадіонів, парків, неналежна система водопостачання, кількість сміттєвих звалищ та ін. Все це дійсно знижує відчуття власної безпеки на певній території.

У Білозерці буде створено Координаційний офіс безпеки, фахівці якого надаватимуть представникам влади, громадськості, поліції практичну, методичну та консультаційну допомогу у вирішенні питань щодо реалізації безпекових ініціатив, будуть розвивати лідерство та людський потенціал в громаді.

Офіс безпеки стане платформою для обміну досвіду, цікавих інтерв’ю з різними фахівцями, прес-конференцій та інших заходів, направлених на формування безпечного середовища в громадах району.

В офісі та під час виїздів в села об’єднаних громадах юристи надаватимуть безкоштовну юридичну допомогу, проводитимуть тренінги для школярів, сільських депутатів, освітян.

Також в рамках проекту заплановано навчальний візит для 15 представників сільських рад, поліції та громадськості до Координаційного офісу безпеки в м. Татарбунари, Одеської області. Учасники візиту познайомляться на практиці як працює модель даного офісу, які вже є досягнення та ризики, поділяться досвідом роботи у сфері безпеки.  Також буде організовано візити представників влади, поліції та громадських формувань до Музиківської та Станіславської ОТГ, які мають успішний досвід роботи пожежної добровільної дружини та інспекторів з благоустрою. Такі візити важливі для налагодження співпраці між громадами та поширення успішних практик.

Організатори проекту впевнені, що лише спільно, з рівними зусиллями та вкладом громадськості, поліції та влади можливо створити безпечні умови життя для нас та наших дітей в нашому районі.

Білозерка.Інфо

 Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН