Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Територія Одеси може збільшитися за рахунок передмістя

У рамках проведення децентралізації Одеса може збільшити територію міста за рахунок деяких населених пунктів і земель Лиманського району.

Про це стало відомо під час засідання в Міністерстві регіонального розвитку за підсумками обговорення поданого в Кабінет Міністрів України Одеською ОДА Перспективного плану формування об’єднаних територіальних громад.

Зокрема, міністерство рекомендувало врахувати в остаточному варіанті цього плану збільшення території міста Одеси за рахунок земель Лиманського району. Про які саме ділянки і населені пункти говорили на засіданні, у протоколах не зазначено, але цілком очевидно, що це стосується територій, які безпосередньо прилягають до Одеси. У варіанті «максимум» це можуть бути села Крижанівка, Ліски, Фонтанка, Олександрівка, Іллічівка. У варіанті «мінімум» — земельна ділянка між вулицею Паустовського і промзоною «Центроліт», яка оточена з трьох боків міською територією, але належить до Лиманського району, а також село Олександрівка з прилеглими землями.

Також можливо, що до Одеси приєднають райони багатоповерхової житлової забудови, що безпосередньо примикають до міста, до жилмасиву імені Котовського, але, поки що перебувають на території сільрад Крижанівки й Фонтанки.

 Зрештою, Одеська обласна адміністрація повинна подати в Кабмін доопрацьований Перспективний план формування територіальних громад в Одеській області.

Нагадаємо, у грудні Одеська міськрада звернулася до Кабінету Міністрів із проханням розширити кордони міста за рахунок 26 сіл, а в листопаді з цього приводу навіть передбачалося скликати позачергову сесію міської ради. Ідею розширення кордонів міста тоді підтвердив секретар міськради Олексій Потапський: «Не секрет, що керівництво країни планує відійти від практики добровільного об’єднання громад і перейти до примусового, за затвердженими раніше перспективними планами. Хто не встиг домовитися із сусідами, той пролітає. Тому ми хочемо звернутися до уряду із проханням, щоб під час створення громад Одесу не обділили. Не секрет, що місту потрібно розширюватися, що сьогодні в нас серйозні проблеми, коли наші окраїни забудовані висотками, жителі яких користуються інфраструктурою міста. Ми хочемо висловити свою позицію від імені депутатського корпусу».

Голос України

 Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН