Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Голос Одеси”. У міському саду відкрили музичну інсталяцію

Музичну інсталяцію скульптора Віктора Тиблевича “Голос Одеси” відкрили в Одеському міському саду навпроти пам’ятника Леоніду Утьосову.

“Голос Одеси” — це бронзовий грамофон, чотири сторони якого оформлені у вигляді реальних будинків Одеси. У вікнах можна побачити, як маленький хлопчик грає на скрипці, жінка палить цигарку, дівчина годує кота і моряк сушить рибу. Постамент інсталяції виготовили з граніту, а сам артоб’єкт — з бронзи.

За словами автора Віктора Тиблевича, на створення скульптури пішло близько дев’яти місяців.

“З самого початку це був просто ескіз, концепція без жодного опрацювання. Уже коли було багато чого готово, я довго не знав, як і що це таке має бути. І насправді у цього будиночка є реальні прототипи реальні у місті,” — розповів Тиблевич.

З чотирьох сторін постамент обладнаний QR-кодом, який можна зчитати за допомогою смартфона. Після цього користувач опиниться на спеціальному сайті. На ньому можна почути 13 мелодій, які складаються з фрагментів пісень, композицій і реприз, виконаних одеськими співаками, музикантами, акторами та диригентами.

Місцевий мешканець Олександр вважає, що на сайті розміщені не тільки мелодії та пісні Утьосова, але й “голоси рідної Одеси”.

“Голоси” нашої рідної Одеси, наших одеських курантів, чайок, прибою, звуки трамваю, шелест листя і крики голубів, голос Жванецького. І це все можна почути, коли зайдеш через інтернет, будь-яка людина, гість чи одесит. І почути наші рідкісні звуки нашої рідної Одеси,” — поділився Олександр.

Автор ідеї та меценат Андрій Левченко закликав дивитися у вікна інсталяції.

“Вони зробили колодязь, який був у дворі, в якому я жив, ще мармуровий колодязь з дореволюційних часів. Там найпопулярніші, найхарактерніші, типові для Одеси ось такі фрагменти. Обов’язково дивіться у вікна,” — зауважив Левченко.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН