Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Очаківці просять президента допомогти відстояти статус міста

Депутати Очаківської міської ради звернуться до Володимира Зеленського, Кабміну та депутатів Верховної Ради, щоб залишити Очакову статус міста. Таке рішення прийняли сьогодні, 24 січня, під час засідання позачергової сесії міської ради. Ситуацію прокоментував депутат міської ради Артем Кучерук:

– Ми, по суті, сьогодні використали своє законне право на це звернення, тому подальші дії будуть залежати від Кабміну і Верховної Ради. Тому що наразі, всі ми знаємо, що даний законопроєкт ухвалено Кабінетом Міністрів і зареєстровано на сайті, далі вже його направлять у Парламент. І враховуючи те, що вже скоро наступна сесія Парламенту, його направлять далі. Тому розуміючи, що все-таки легше вносити зміни, або доповнення в законопроект, ніж вже в прийнятий Закон, тому ми скористалися таким правом своїм законним – провели позачергову сесію. Наступного тижня буде підписано міським головою і направлено до відповідних інстанцій.

Нагадаємо, відповідно до законопрєкту “Про засади адміністративно-територіального устрою України” міста, в яких менше 20 тисяч населення, втрачають статус міста. За інформацією головного управління статистики в Миколаївській області, станом на 1 листопада 2019 року в Очакові проживає 14 тисяч 258 людей.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН