Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Генічеські посадовці не поділяють формування єдиної ОТГ на Арабатській Стрілці

Створення окремої об’єднаної територіальної громади на Арабатскій Стрілці можуть передбачити у перспективному плані, який наразі формує Херсонська облдержадміністрація.

Таке сподівання висловив на пресконференції у медіа-центрі Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко, повідомляє сайт ІРС-Генічеськ.

“ХОДА ще будуть розглядати якісь інші варіанти. Ми маємо надію, що ситуацію буде змінено. Хочу, щоб Юрій Веніамінович побачив і почув, наскільки населення має бажання створити ОТГ і в рамках яких громад, наскільки населення обізнане щодо створення громад”, – зауважив сільський голова щодо очікувань від запланованої зустрічі з очільником ХОДА.

Він розповів, що під час нещодавних консультацій про створення перспективних планів, і низка фахівців, і представників Кабміну зійшлися на думці про можливу недоцільність формування на території Генічеського району лише однієї об’єднаної територіальної громади.

“Генічеський район з площею більш, ніж три тисячі квадратних кілометрів, 68 населених пунктів, з яких 16 населених пунктів по доступності до центру громади відповідають методиці Кабміну, а 52 – не відповідають. 12 населених пунктів мають відстань до центру громади більш, ніж 50 кілометрів. Створення цієї громади ніяк не передбачає покращення послуг і життя мешканців цієї громади”, – зазначив Віктор Плохушко.

Новий Візит

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН