Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні будівельники працювали нелегально

У новому році спеціалісти Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі продовжують активну роботу з легалізації найманої праці та детінізації доходів підприємців різних форм власності – юридичних та фізичних осіб Херсонщини. Про це повідомляє пресслужба.

Так, за інформацією суб’єктів господарювання, наданих за формою 1-ДФ таблиці 6 «Відомості про нарахування заробітної плати», податківцям дуже зручно порівнювати кількість найманих працівників з фактичною чисельністю робітників, які працюють на підприємстві.

Такі «порівняльні» контрольно – перевірочні заходи по встановленню та упередженню порушень податкового законодавства під час виплати заробітної плати та інших доходів спеціалісти податкової провели на території смт. Антонівка, шосе В’ячеслава Чорновола. Будівельне підприємство здійснювало капітальний ремонт приміщення з великими обсягами робіт, маючи штатну чисельність за звітом всього – 1 особа! Під час проведення перевірки будівельні роботи виконували 4 неоформлених найманих працівники.

Нагадаємо: згідно зі ст. 8 Закону «Про Державний бюджет України на 2020 рік» мінімальна заробітна плата з першого січня 2020 року становить 4 723 гривні. Відповідно зростають штрафні санкції для роботодавців за порушення законодавства про працю:
• за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків накладатиметься штрафна санкція у розмірі 141 690 гривень.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН