Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Таврійську готуються до Дня Соборності України

В міській бібліотеці Таврійська відкрилась книжкова виставка, приурочена до 101-ї річниці Акту возз’єднання в 1918 році Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Так провідний бібліотекар Валентина Ярова та бібліотекар читальної зали Ірина Півторак почали готуватися відзначати знаменну дату в історії нашої держави – День Соборності України.

До 22 січня працівники цього закладу культури готують низку тематичних заходів. Ірина Василівна розповідає, що підростаюче покоління мало знає про історичні події на Україні того часу, тому треба доносити дітям історичну правду.

Бібліотекари бідкаються, що книг, присвячених цим подіям, не так багато. І не тому, що вони не поступають в фонди бібліотеки, – їх мало друкується. Видавництва здебільшого налаштовані на отримання прибутку, чим виховання молоді.

Втім, для працівників культури це не завада. Валентина Миколаївна та Ірина Василівна, як фахівці з великим досвідом бібліотечної роботи, з року в рік привчають своїх читачів любити книгу, розповідають під час заходів про історію нашої країни, нашого міста. Завжди знаходять саму свіжу інформацію, і знають, чим зацікавити свого читача.

В минулому році бібліотека брала участь в Всеукраїнському конкурсі дитячого читання «Книгоманія». За результатами участі її бібліотечний фонд поповнився новими книгами сучасних українських авторів. А бібліотекар Ірина Півторак отримала запрошення до Києва. Цими днями вона знову подала заявку на участь Таврійської бібліотеки вже в цьогорічному конкурсі «Книгоманія-2020».

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН