Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На селекторній нараді розповіли про податкові надходження Херсонщини

Про податкові джерела доходів місцевих бюджетів йшла мова заступника начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігоря Клима сьогодні на селекторній нараді, яку провів очільник облдержадміністрації Юрій Гусєв за допомогою відеозв’язку.

Реформа децентралізації на місцях дала ресурс, відповідальність і повноваження. І саме від зацікавленості керівників органів місцевої влади, зокрема ОТГ, та їх взаємодії з податковою службою залежить наповнення і виконання обласного бюджету.

У минулому році до місцевого бюджету Херсонської області надійшло 4,9 млрд грн, що на 638 млн грн перевищує показник 2018 року.

Ігор Клим повідомив, що понад 60% питомої ваги займає податок з доходів фізичних осіб. У 2019 році податки надійшли у сумі 3,1 млрд грн, це на 500 млн грн більше, ніж у 2018 році.
Суттєво наповнює обласний бюджет податок на землю. За минулий рік надходження склали 628 млн грн. Зокрема, в Кочубеївській ОТГ показники податку на землю зросли на 177%, у Любимівській – на 175%, у Мирненській – на 174%.

Ігор Клим також зазначив, що серед умов зростання земельного податку – оформлення орендних відносин на земельні ділянки, які використовуються без належних правовстановлюючих документів, та перегляд діючих договорів оренди, своєчасне оновлення нормативно-грошової оцінки.
Окрема увага була приділена питанню легалізації працівників. Голова облдержадміністрації Юрій Гусєв наголосив, що для ведення бізнесу в області повинні бути створені комфортні умови, аби роботодавці хотіли та сплачували податки.

Так, було вирішено провести спільну нараду з головами РДА щодо легалізації бізнесу та сплати податків, активізувати роботу комісій з питань наповнення місцевих бюджетів, легалізації трудових відносин та організувати роботу щодо залучення до оподаткування фізичних осіб – одноосібників, якими не сплачується податок на доходи фізичних осіб із земельних ділянок, що перебувають у їх власності.

За матеріалами Херсонської обласної державної адміністрації

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН