Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські податкові юристи відвоювали на користь держави більше мільярда гривень

За інформацією спеціалістів управління правового забезпечення Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі за 2019 рік у судах різних інстанцій за участі представників державної податкової служби розглянуто 531 справу на суму 1280,2 млн. грн. позовних вимог.

Із них на користь держави судами вирішено 343 справи на суму 1017,7 млн. грн. податкових зобов’язань. Це складає 65 відс. від кількості та майже 80 відс. від суми розглянутих справ.

Нова стратегія претензійної роботи податкових юристів Херсонщини надає перевагу досудовим засобам вирішення спірних ситуацій. Зібрані докази відкриті для ознайомлення платникам, і кожний може переконатися, що оскарження зібраних матеріалів не має судової перспективи.

Це підтверджується практикою: за позовами платників податків до органів державної податкової служби області за рік розглянуто 319 справ на суму 1016,8 млн.грн., з яких 156 справ на суму 800,4 млн.грн. судами вирішено на користь органів ДПС області.

Найчастіше платники податків оскаржували податкові повідомлення – рішення щодо нарахування податкових зобов’язань та штрафних санкцій. Тим часом, уникнути необґрунтованих претензій дозволяє стала практика досудового врегулювання суперечок між платниками податків та органами влади.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН