Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Новій Каховці осучаснюють систему збору побутових відходів

В Новій Каховці, що на Херсонщині, один за одним будуються нові охайні сміттєві майданчики закритого типу та змінюється в цілому система збору побутових відходів.

Щодо цих нововведень кореспондент Online НК звернувся до заступника директора комунального підприємства «Екосервіс», яке в Новій Каховці та інших населених пунктах ОТГ надає послуги з вивезення твердих побутових відходів, Артура Григорьєва.

Він розповів, що ці нові майданчики будуються в рамках програми осучаснення інфраструктури підприємства зі збору та вивозу ТБО з міста. Поява нових майданчиків на проїзних вулицях нової частини міста (мікрорайон Сокіл, вулиця Миколи Букіна) – це перші кроки в цьому процесі. Разом з побудовою майданчиків, замінюються і самі баки для сміття, нові вже на колещатах. Сміття з таких захищених з трьох боків майданчиків менше розноситься вітром, а працівникам підприємства легше вивантажувати його з баків у сміттєвози. До того ж поряд з цими майданчиками планується встановлювати окремі контейнери для збирання великогабаритних відходів, які зараз «механічною рукою» збираються на тракторні причепи для вивозу ТПВ. Такий контейнеровоз разом зі змінними контейнерами в цьому році закупить підприємство.

А всього в минулому році з міського бюджету були виділені кошти на облаштування 10 майданчиків. На 2020 рік також передбачені кошти ще на 10 майданчиків та нові баки для сміття.

Наша довідка: Вартість облаштування одного майданчика біля 50 тис. грн. Всього КП «Екосервіс» в місті обслуговує 76 сміттєвих майданчиків, на яких стоїть біля 300 контейнерів.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН