Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ресурсну кімнату для особливих дітей відкрили в новокаховській школі

Ресурсну кімнату для особливих дітей відкрили на базі ЗОШ №1. Окремий клас для дітей з інклюзивною формою навчання облаштували для десятьох дітей школи.

Тут їх навчатимуть спеціалісти з корекції: педагоги, дефектолог, психолог, логопед та інші фахівці. Кімната оснащена всім необхідним і розподілена на зони: навчальну, соціально-побутову, ігрову та зону відпочинку.

Спеціальні меблі, дидактичний куточок, розвивальні засоби, і навіть кухня та імпровізований танцпол – все для гармонійного розвитку дитини.

На одне із занять до дітей завітали гості – міський голова Володимир Коваленко, його заступник Володимир Сироватка, начальник міського відділу освіти Лілія Микитенко, директор ІРЦ Марина Скрипнікова, освітяни та громадськість міста. Їх радо зустріли педагоги та вихованці школи на чолі з директором Оленою Зуйко та показали як відбувається навчально-виховний процес. Разом з дітлахами запрошені гості взяли участь у пісочній терапії, декоруванні імбирного прянику, розвиваючих іграх та разом шукали фею добра. Ховалася ж казкова героїня у серці кожного з нас. Варто було тільки зазирнути у люстерко. «Це унікальне приміщення, де пануватиме затишок і тепло», – зазначив міський голова.

Аби навчання було в радість малечі підготували гостинці та подарунки. Маючи досвід у впровадженні інклюзивного навчання, колектив ІРЦ підготував вкрай необхідні матеріали для роботи з дітьми. Подарунок підготувала і ГО «Центр розвитку слабочуючих дітей» – книжки та ляльковий театр.

Всього у школі відкрито 5 інклюзивних класів. «У нас навчаються різні дітки і для кожного складена індивідуальна програма. Комусь потрібно більше займатися з психологом, комусь – з дефектологом. Тішить одне – діти гарно розвиваються, навіть стають чемпіонами в окремих дисциплінах. Ми надзвичайно пишаємося ними. Велика дяка також їхнім батькам за активну позицію та підтримку», – коментує одна з педагогів школи.

Нова Каховка приділяє велику увагу адаптації дітей з особливими потребами до успішного життя в соціумі. Минулого року запрацював Інклюзивно-ресурсний центр на базі ЗОШ №10, поступово впроваджуються групи та класи у навчальних закладах міста. Як зазначила директор ЗОШ №1 Олена Зуйко, на відкриття ресурсної кімнати було виділено біля 400 тис грн. Керівник та колектив школи висловлюють щиру подяку всім причетним до появи вкрай важливої ресурсної кімнати.

Новокаховська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН