Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У передмісті Херсона в школі евакуювали учнів

Про це на Фейсбуці повідомляє директорка антонівської школи 21 Галина Лугова:

– На виконання п. 4.4. рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Херсонської обласної державної адміністрації (протокол № 27 від 10.12.2019) сьогодні 14 січня 2020 року проведено спільно з Головним управлінням ДСНС у Херсонській області, головним фахівцем Дніпровського РВ Мелюжцем Дмитром Олеговичем практичне тренування в Антонівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №21 Херсонської міської ради з евакуації учасників освітнього процесу.

Найважливішою складовою дотримання правил пожежної безпеки на практиці є навчальні евакуації. Адже саме від того, наскільки швидко та організовано учні залишать будівлю навчального закладу, залежить їх життя та здоров’я.

Сьогодні посеред навчального дня пролунав сигнал автоматичної пожежної сигналізації. За легендою, загоряння відбулося у бібліотеці школи на другому поверсі. Діти під чітким керівництвом вчителів та персоналу школи швидко залишили будівлю навчального закладу, тримаючи головний документ – щоденник, а вчитель – класний журнал. Евакуацію всіх учнів, педагогічного колективу та працівників закладу було здійснено за 5 хв. 11 с. В кожному класі знаходиться перезаряджений вогнегасник, пам’ятка «Дії при евакуації», план евакуації, куточок безпеки життєдіяльності.

Нагадаємо, що автоматична пожежна сигналізація (АПС), спочатку була встановлена в новому корпусі разом з введенням в експлуатацію «Зеленої школи» у 2016 році та наприкінці грудня 2019 року у старому корпусі школи. Оснащення відбулося за фінансової підтримки бюджету міста (360 000 грн).

Ми всі пам’ятаємо трагедію, яка трапилася в м. Одесі і розуміємо, що безпека дітей понад усе. Ми вдячні депутатам Херсонської міської ради за підтримку щодо виділення коштів на встановлення АПС в нашій школі, а також в ряді освітніх закладів м. Херсона, на це було заплановано виділення понад 3 млн грн у 2020 році. Також вдячні управлінню поліції охорони в Херсонській області, які цілодобово ведуть спостереження за установленою пожежною автоматикою, і за лічені 6 хв. прибули за викликом.

Зауважимо, що подібні заходи проводяться працівниками ДСНС у більшості навчальних закладів міста та мають на меті формування у дітей навичок впевнено діяти в умовах надзвичайних ситуацій.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН