Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На полях Херсонщини відновлюватимуть лісосмуги

З метою підвищення ефективності агровиробництва та збереження родючості ґрунтів у Голопристанському та Олешківському районі на Херсонщині впроваджуватимуть заходи щодо збереження та відновлення лісосмуг.

За даними Департаменту АПР Херсонської ОДА, через відсутність справжнього, відповідального господаря полезахисні насадження, які є постійно діючим, дешевим і надзвичайно ефективним фактором захисту землі від ерозії та посух, безщадно знищуються. Наслідки цього знищення вже відчули на собі фермери Голопристанського та Олешківського районів, які вже не перший рік втрачають врожай через вітрову ерозію ґрунту.

Враховуючи, що Херсонщина — це та область, в якій найшвидшими темпами відбувається руйнування верхнього родючого шару ґрунту, у 2020 році спільно з проектом Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) на Херсонщині відновлюватимуть лісосмуги.

Проект передбачає в першу чергу визначення права власності та користування лісосмугами, обстеження,  інвентаризацію, а потім — насадження лісосмуг.

За розрядження голови Херсонської обласної державної адміністрації від 24.12.2019 року № 898, передбачається вжиття додаткових організаційних заходів щодо збереження полезахисних лісових смуг, зокрема проведення інвентаризації та розробку механізму передачі лісових смуг новим власникам.

superagronom.com

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН