Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Двоє хлопців з інвалідністю отримали нове житло у Херсоні (Відео)

“Ми все ж таки встигли до Нового Року вселитися до нової відремонтованої кімнати. Ми вдячні кожному хто нам допомогав” – говорить хлопець з інвалідністю Михайло Гаврилюк. Наприкінці листопада ми розповідали історію двох херсонців з інвалідністю, які жили без води, туалету і тепла. Сьогодні чоловіки мешкають у гуртожитку на вулиці Комкова 76,Б. Із ремонтом їм допомогли містяни.

У Михайла Гаврилюка та Павла Багдуліна нова кімната. Ремонт тут зробили менш ніж за три тижні. Усі речі були придбані за кошти благодійників, – розповідає Михайло Гаврилюк:

“Багато разів їздили до ЖЕКу, нам відмовляли, були різні причини, щоб цього не робити. Потім, якось ми подумали, що треба показати це все людям і в першу чергу, той владі, яка дала нам кімнату, не пристосовану для життя. Ми звернулись до “Суспільного”, розповіли про свою проблему. Знімальна група приїхала, зробила сюжет, в яких умовах ми тоді жили. Це відео вийшло в ефір, виклали його в Фейсбук. Після цього все почалось. Юлія Ольховенко – це перша людина, з якою ми почали обговорювати це питання. Я був на змаганнях. Паша жив на Михайлівській. Вона запропонувала організувати благодійний бал, щоб нам допомогти. Потім, є така група в Фейсбуці – “Віддам даром”. Олександр Власов і Лілія Якубсон, вони дізнались про нашу проблему і запропонували нам допомогу. Менш ніж за 3 тижні тут повністю зробили ремонт. На благодійному балі було зібрано 4000 гривень. Ми вирішили поділити цю суму порівно. На ці гроші, я наприклад, буду сплачувати за комунальні послуги або куплю щось з побутових речей. 2019-й рік був для мене непередбачуваним. Я стикнувся з такою проблемою, її показали по телебаченню. Я просто не очікував, що в Херсоні так багато людей, які хочуть допомагати іншим без зиску. Ми дуже всім вдячні. Людям, які нас знають, підтримують, зробили нам цей ремонт. Велика вам подяка!Нехай таких людей буде більше у нашому Херcоні!”.

Окрім цієї кімнати, херсонці допомогли Михайлу та Павлу відремонтувати ванну та кухню. Тут усе доступно для нас, – говорить Михайло Гаврилюк:

“Ось тут туалет та душова кабіна. Все замінили, у підвалі труби також. Тут все нове. Плитки поставили, стіни побілили, бойлер встановили. Гаряча вода в нас є. З інвалідним візком я можу спокійно заїхати. Без проблем. Це кращий варіант, ніж той, який був на Михайлівській, 79”.

У новій кухні можна спокійно готуватися до Нового року. Тут є все, що необхідно, – говорить Павло Багдулін:

“Якщо чесно, ми не очікували, що за такий короткий період, такий ремонт можна зробити – це нереально. Багато людей тут практично ночували. Вони закінчували о десятій, об одинадцятій годині ночі. Ось наша комора. Багато людей нам допомагали, приносили продукти”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН