Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Завезені до Херсона промвідходи з Чорногорії до цього часу не розмитнені

Промислові відходи з Чорногорії, завезені на територію Херсонського морського торговельного порту, не розмитнюватимуться до встановлення їх екологічної безпеки.

Про це було повідомлено під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в облдержадміністрації. Зразки піску досліджуються в декількох лабораторіях, і висновків очікують найближчим часом.

«Наразі очікуємо результатів експертиз та рішення суду щодо заборони в майбутньому приймати подібні вантажі. Наступне засідання комісії заплановано одразу після новорічних свят», – наголосив очільник Херсонщини Юрій Гусєв, спілкуючись після засідання з громадськістю.

Він також зазначив, що членами комісії прийнято рішення звернутись до Міністерства інфраструктури України щодо бездіяльності державного підприємства «Херсонський морський торговельний порт».

«Вантаж має бути накрито з метою унеможливлення потрапляння ймовірних шкідливих речовин у навколишнє природне середовище. А рішення комісії треба не обговорювати, а виконувати. Ми живемо в правовій державі, і хто винний, має сказати слідство й суд. За результатами слідства зрозуміємо: підроблені ці документи чи ні. Це резонансне питання я тримаю на особистому контролі», – резюмував голова Херсонської облдержадміністрації.

Також на комісії було розглянуто питання щодо проведення заходів із забезпечення пожежної безпеки в області. Зокрема, було поінформовано, що станом на 26 грудня органами державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки здійснено 347 перевірок зазначених об’єктів. За результатами перевірок за виявлені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто керівників та відповідальних осіб, подано 7 позовів до суду щодо припинення експлуатації закладів або приміщень і готується ще 4.

сайт Херсонської ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН