Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пікет відбувся під херсонською мерією (Фото)

Сьогодні близько 25 херсонців провели пікет під міськвиконкомом, щоб привернути увагу громадськості до скандального піску, завезеного для Чорногорії. Мітингарі вийшли з плакатами «Голову корупцію – за грати!» та «Очистимо місто від сміття і мерзоти».

3 тисячі 600 тон суміші після очистки піскоструменем днищ суден були доставлені до Херсонського морського порту. За угодою між фірмами «АРКА» та херсонською ТД «ІТАКА», суміш мала бути утилізована на міському полігоні побутових відходів як компонент гідроізолюючого шару.

17 грудня у порту побував міський голова Володимир Миколаєнко, який стверджував, що його підпис на гарантійному листі є підробленим.

Представник фірми «АРКА» запевнював, що пісок не є токсичним і в нього є висновки спеціалістів. Обласна екологічна інспекція мала провести аналіз речовини і оголосити результати. Їх очікували за 2 дні, але вже минуло 11, і чи є токсичною суміш з Чорногорії, невідомо. Як і невідомий хід кримінального провадження, відкритого Нацполіцією, по факту використання завідомо підроблених документів.

Термін дії договору спливає 31 грудня. За контрактом приватна фірма отримає 1 млн. гривень, а городяни- онкологію…

Ініціаторами проведення пікету виступили депутати Херсонської міської ради, які на сесії 20 грудня вимагали від мера прояснити ситуацію. Зі слів депутатів, вони вже звернулись до правоохоронних органів, Міністерства екології та до Президента Володимира Зеленського.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН