Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відзначили кращих авторів Херсонщини

Сьогодні у театрі-кафе Херсонського академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша відзначили учасників обласного конкурсу «Краща книга Херсонщини» почесними дипломами.

Нагородження переможців відбулося 20 грудня перед початком пленарного засідання сесії Херсонської обласної ради, а сьогодні відзначають всіх учасників конкурсу. Також переможці отримають премії – 27 тисяч гривень.

Переможцями у номінаціях конкурсу стали:

  1. «Краща поетична збірка» – «Озиме сонце». Автор – Піддубняк Василь Григорович.
  2. Переможцем одразу у двох номінаціях стало видавництво «Олді+», а саме: у номінації «Краще історико-краєзнавче видання» – «Старовинні забуті парки Херсонщини» та «Краще видання національно-патріотичного спрямування» – «У вічність йдуть кращі». Також на конкурс видавництвом була представлена книга «Долікарська допомога».
  3. «Краще прозаїчне видання» – «Меч Сагайдачного». Автор – Михайлов Віктор Дмитрович – творчий псевдонім Віктор Вальд. Віктор Вальд не зміг бути присутнім 20 грудня на сесії обласної ради тож сьогодні отримує свій диплом переможця.
  4. «Краще учбове видання та підручники» – «Українська мова. Буквар». Автор – Кияновський Артем Олександрович.
  5. «Краща книга, що готова до видання» – «Спецпереселенці. З історії розвитку бавовництва на Херсонщині у 30-40 роки ХХ століття: збірник документів». Укладач – Лебідь Віктор Олександрович.

Привітати учасників конкурсу і вручити почесні дипломи завітав перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій.

«Книга сьогодні, в час інформатизації, залишається і повинна залишитися в тому вигляді, в якому є. Вікові традиції книговидання – сьогодні ми саме з них черпаємо історію нашої держави, нашого краю, дізнаємося про видатних людей, про різні події. Це все завдячуючи книзі. Тому моє особисте переконання, друкована книга повинна бути», – звернувся до учасників заходу Дмитро Бутрій.

Конкурс «Краща книга Херсонщини» проводиться серед місцевих авторів, видавництв, науково-дослідних підприємств, закладів освіти та бібліотек, громадських об’єднань вже другий рік поспіль. Наступного року у конкурсі буде представлена ще одна номінація: «Краще видання, що перекладене українською мовою».

Нагадаємо, переможців обласного конкурсу «Краща книга Херсонщини» було визначено на засіданні конкурсної комісії 6 грудня.

сайт Херсонської ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН