Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Учні Новокаховського НВК №2 відвідали завод «Данон-Дніпро» у Херсоні

19 грудня учні 5-Б класу НВК №2 Нової Каховки мали змогу побувати на заводі фірми «Данон-Дніпро» у Херсоні та на власні очі побачити, як виготовляється смачна та корисна продукція, а також дізнатись багато цікавого про важливість регулярного споживання молочних продуктів, повідомляє Online НК.

Щороку учні школи відвідують це виробництво. Приїхавши на завод групу зібрали у гостьовій залі, де провели інструктаж та показали цікавий фільм. Потім кожного екскурсанта спорядили як годиться – спецодяг та спецвзуття, радіо гід з навушниками, обов’язково головний убір – без цього пересуватись по молокозаводу заборонено. Всіх учасників попросили зняти із себе ювелірні прикраси та обробити руки спеціальним антисептичним засобом.

Після такої підготовки рушили далі, до першої зали. З порога тут пахне свіжим молоком. Ось тільки самого молока не видно. Воно зберігається у величезних металевих цистернах, які називаються танками.

Численні процеси – пастеризація, регенерація, охолодження – проходять у повній ізоляції від зовнішнього середовища. Молоко переганяється з однієї ємності в іншу по трубах, завдяки чому досягається більш висока його якість.

У наступному залі знаходяться різнокольорові рулони з відомими багатьом споживачам малюнками. Один з таких мотків крутиться в апараті, який дуже легко перетворює різнокольорову пластикову стрічку на пакети з молоком та стаканчики з йогуртом.

Під час екскурсії діти мали змогу не лише побачити весь процес на власні очі, а й про дегустувати продукцію заводу. Було дуже цікаво та смачно.

Новокаховська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН