Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Понад п’ять тисяч новокаховчан прийшли на відкриття головної ялинки міста (Фото, Відео)

На центральній площі Нової Каховки засяяла новорічними вогнями головна ялинка. На відкриття окраси центральної площі міста прийшли понад п’ять тисяч новокаховчан. 

Для малечі було цікаво поспілкуватися із Дідом Морозом та Снігуронькою, а для дорослих підготували смаколики, які готувалися під відкритим небом. А яскравий концерт зробив настрій присутніх ще святковішим.

Тут проходитиме і зустріч Нового року, і гуляння під час зимових свят. Новокаховська об’єднана громада впевнено вступає у Новий, 2020-й, рік.

У році, що минає, Новокаховська міська рада стала об’єднаною територіальною громадою. До існуючих територій, що входили до міськради, доєднались села Козацьке і Веселе. Чисельність населення збільшилась на 7 тисяч осіб і зараз становить 73 тисячі. Новокаховський міський голова Володимир Коваленко вважає, що 2019-й був успішним для всієї громади і нових приєднаних територій.

«Досягнення Нової Каховки стали тим фактором, який став вирішальним для громад Козацького і Веселого, і вони зробили вибір у бік нашого міста. Проходження всіх процедур було непростим, але ми залишили весь пакет соціальних послуг, якими можуть скористатись і нові члени ОТГ, не скоротили жодного працівника. На останній сесії підписані документи про передачу лікарень та освітніх закладів до єдиного центру об’єднаної громади», – розповів Володимир Коваленко.

2019-го загальна сума бюджету розвитку Новокаховської громади становила близько 50 мільйонів гривень. Ці кошти були використані на ремонт енергосистем у школах та дитсадках, відновлення дорожнього покриття кількох вулиць та внутрішніх квартальних проїздів, заміну зелених насаджень та благоустрій міста, оновлення основних фондів комунальних підприємств. У бюджеті-2020 заплановано продовжити реалізацію 34 міських програм.

«Депутати прийняли сотні і тисячі рішень, щоб забезпечити пільгове перевезення наших жителів громади, закупівлю ліків для певних категорій, вирішити питання функціонування закладів охорони здоров’я в нових умовах медичної реформи. Нова Каховка має своє обличчя. До нас приїжджають дуже багато гостей. За рік ми покращимо наші дороги, нашу набережну і паркові зони, стан закладів освіти та тепломереж. Всі ці об’єкти закладені у бюджеті наступного року», – сказав Володимир Іванович.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН