Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні вирішували долю токсичного піску

На засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в облдержадміністрації обговорили ситуацію, яка склалась на території міста Херсона у зв’язку з ввезенням промислових відходів з республіки Чорногорія. Про це повідомляють на офіційному сайті ХОДА.

За результатам засідання було вирішено терміново провести лабораторні дослідження цих відходів. На час, поки відходи будуть перебувати на території Херсонського морського торговельного порту, вони мають бути захищені від впливу атмосферних опадів та інших метеорологічних явищ з метою унеможливлення попадання ймовірно шкідливих речовин в навколишнє природнє середовище. Також до вирішення питання подальшого поводження з відходами, буде забезпечено охорону місця розміщення.

Голова облдержадміністрації Юрій Гусєв зазначив, що у випадку, якщо буде підтверджено небезпеку промислових відходів, які ввезені з Чорногорії, вони мають бути вивезені.

«З порту цей вантаж має бути переміщений туди, звідки він прибув до України. Ми маємо забезпечити, щоб максимально швидко та ефективно працювали державні інституції, щоб прийняти необхідні рішення», – наголосив Юрій Гусєв.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН