Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Двоє студентів з Херсонщини пройшли у фінал конкурсу “Кращий студент України” (відео)

Курсант державної морської академії Євген Доценко та курсант Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ Антоненко Антон посіли перше місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу “Кращий студент України”. Зараз хлопці готуються до всеукраїнського туру. З ними спілкувались наші кореспонденти.

Після загального шикування курсант Євген Доценко разом з іншими вихованцями морської академії прямує на пари. По закінченню пар хлопець, майстер порту з бальних танців, прямує на роботу. Говорить, навчатися і працювати встигає. Також бере участь в житті академії:

“На двох роботах працюю: в басейні в Херсонському державному університету, який нещодавно відкрився, ще тренер з бальних танців для усіх: це хобі клас. І для маленьких, і школа – це 7 років, 12, 15 і дуже великих.

Три роки тому один зі студентів морської академії перемагав на Всеукраїнському конкурсі «Кращий студент України», розказала начальниця відділу виховної роботи Херсонської Державної морської академії Ольга Митрохіна. Мета конкурсу – виявлення всебічно розвиненої студентської молоді, стимулювання підвищення рівня її суспільної активності, – говорить жінка.

“Євген у нас дуже активний курсант. Завжди бере участь у заходах академічного студентського клубу . Цього року очолює спортивний клуб. У нас були змагання за кубок ректора із силового багатоборства, він займався суддівством. За його ініціативи минулого року була проведена благодійна акція.”

“У самій академії постійно сиджу в актовій залі, постійно робимо якісь проекти з Анастасією Володимирівною. Робимо щось новеньке, щось цікавеньке для наших курсантів. Я голова спортивного клубу державної академії і. Доводиться робити щось нове, цікаве, щоб зацікавити курсантів. Вчора провели кубок ректора із силового єдиноборства. Було цікаво,” – розповідає Євген Доценко.

Курсант 4-го курсу Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ Антон Антоненко – майбутній оперативник. До конкурсу, говорить, готувався три тижні:

“Мною була придумана ідея відзняти один день з життя курсантів. Не кожна людина взагалі не помічає різницю між курсантом і студентом. Хоча б взяти те, що один рік ти повинен прожити на казарменому положенні в самому університеті.”

Антон Антоненко – має гарні організаторські здібності, – розказав фахівець Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ Дмитро Карбовський:

“Знаю як творчу людину, на яку завжди покладається керівництво факультету, щоб організувати якісь свята. Веде ці заходи. Організовує молодші курси.”

Синхр Антоненко Антон, курсант Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ

“Мною була підхоплена ініціатива – створити гумористичну команду в нашому університету. До цього у нас такого не було. Разом зі знайомими з Херсона створили команду, разом тренувалися і з 10-ти кубків сміху отримали близько п’яти перемог,” – говорить Антон Антоненко.

“Він дуже позитивний хлопець і мені з ним дуже приємно спілкуватися” – говорить про товариша курсант Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ Олександр Чайка.

“Підготовка до всього трохи забирає час від навчання, але він намагається. Але це гідний майбутній поліціянт для Херсонщини”, – говорить викладачка англійської мови Яна Пронько.

Фінал конкурсу “Кращий студент України” заплановано провести навесні. Організатор всеукраїнського проекту – Всеукраїнська молодіжна громадська організація “Студреспубліка”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН