Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Два корпуси херсонського вишу та бібліотеку перейменують

20 грудня у Херсонському державному університеті відбулася Конференція трудового колективу університету. У достатній для кворуму кількості на заході зібралися керівники адміністративної ланки навчального закладу, декани факультетів, члени Конференції.

На початку зібрання присутні обрали робочі органи Конференції: президію, головуючого, секретаря, лічильну комісію та затвердили порядок денний.

Серед питань, винесених на розгляд, першим був звіт ректора Херсонського державного університету за 2019 рік.

Виступаючи перед присутніми, Олександр Співаковський зазначив, що посада ректора – великий виклик: «Моя робота, як ректора, абсолютно прозора, направлена на розвиток університету і пов’язана з передбаченням того, що повинно відбуватися». Також Олександр Володимирович зазначив, що останнім часом у виші дуже багато зроблено: запущена система доброчесності, створені платформи, де студенти, ректорат, декани, викладачі мають можливість спілкуватися.

«Ключовий інструмент нашої взаємодії – довіра. І в першу чергу ми  повинні забезпечити мотивацію наших студентів, а викладачі мають бути готові до змін. Це складний шлях, але я впевнений, ми його подолаємо! І  тому ті процеси, які ми запустили є інструментарієм, що дозволить нам стати абсолютним лідером на ринку освітніх послуг нашого регіону. Стратегічна мета нашого університету – боротьба за якісних абітурієнтів. Наступний рік буде непростий, але я впевнений, що ми з гідністю його пройдемо і забезпечимо сталий розвиток Херсонському державному університету», – наголосив Олександр Співаковський.

Також Олександр Володимирович висловив вдячність всьому колективу за плідну роботу.

Тож Конференція трудового колективу затвердила звіт ректора, а роботу університету визнала задовільною.

Надалі Олександр Володимирович запропонував на розгляд Конференції питання про присвоєння імен корпусам Херсонського державного університету. Заслухавши доповідь очільника вишу Конференція трудового колективу прийняла рішення присвоїти:

–         головному корпусу університету ім’я ректора Херсонського державного педагогічного інституту ім. Н.К.Крупської Богданова Павла Єгоровича;

–         навчальному корпусу №2 ім’я ректора Херсонського державного університету Мішукова Олега Васильовича;

–         Науковій бібліотеці університету – ім’я ректора Херсонського державного педагогічного інституту ім. Н.К.Крупської Поліщука Євгена Павловича;

Довідка:

Павло Єгорович Богданов – ректор Херсонського державного педагогічного інституту (1965-1975 рр). Велика його заслуга в спорудженні головного корпусу університету. Просто диво як вдалося «вибити» ділянку під будівництво в центрі міста. Почалася розробка проєктів нового навчально-лабораторного корпусу, було розпочато будівництво, але закінчити його Павлу Єгоровичу не судилося. Восени 1975 року він виїхав на відпочинок до санаторію в Одесі, де 9 жовтня помер від  хвороби.

Євгеній Павлович Поліщук – ректор Херсонського педагогічного інституту (1975-1986 рр.). За час його ректорства навчальний заклад посів провідне місце в області, інститут був найчисельнішим вищим навчальним закладом на Херсонщині (4253 студента), колективу інституту вперше вдалося досягти 100% явки випускників до сільських шкіл, виш зайняв друге місце серед спортклубів педагогічних вузів УРСР.

Олег Васильович Мішуков – ректор Херсонського державного університету липень – грудень 2011 р.

Першочерговими завданнями О.В. Мішукова було розв’язання кадрових питань: сформувати оновлений ректорат, створити – новітні відділи і служби, запросити до роботи активних людей, з якими можна було б і далі розбудовувати університет. За ініціативи ректора відбулися зміни у структурі ХДУ. Серед перспектив розвитку вишу, планів на майбутнє, які розглядав  ректор О.В.Мішуков були ще відкриття медичного факультету, військової кафедри та студентського молодіжного клубу, створення студентських трудових загонів, будівля університетської каплички та Алеї Слави.

Конференція трудового колективу одноголосно проголосували за це рішення.

Надалі про систему КРІ-оцінювання діяльності проректорів, деканів і завідувачів кафедр членам трудового колективу доповів проректор з наукової роботи Сергій Омельчук.

Також з кількох питань доповіла учений секретар Наталія Воропай.

І на завершення зібрання справжнім подарунком для присутніх став виступ студентів «Університету третього покоління».

Пресцентр ХДУ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН