Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Білозерці бажаючі зможуть здати кров для поранених та хворих військових ООС

20 грудня, з 07:30 до 12:30, у Білозерському фізіотерапевтичному відділенні ЦРЛ проводитиметься здача донорської крові для медичних закладів. Як зазначив, головний лікар КП « Центральна районна лікарня» Дмитро Доманський, зібрана кров буде використана для потреб поранених та хворих військових ООС. Особи, які виявили бажання здати кров обов’язково повинні при собі мати паспорт та відповідати медичним вимогам.

У день здачі крові бажано відпочити, легко поснідати та не планувати на цей день серйозних справ, інтенсивне фізичне навантаження, прийом алкоголю. Не бажано в цей день управляти транспортними засобами через емоційне збудження, яке буває, як правило, у всіх.

За 2 години до та 2 години після дачі крові палити небезпечно і для Вас, і для того, кому потрапить Ваша кров.

Намагайтесь регулярно і збалансовано харчуватися, вживайте побільше рідини; відмовтесь від вживання алкоголю за 48 годин до процедури; утримайтеся від вживання аспірину, анальгіну і ліків, що містять аспірин і анальгетики, за 72 години до процедури; по можливості, не паліть за годину до процедури; обов’язково виспіться, відпочиньте.

Донорська кров – це цінний ресурс як при плановому лікуванні, так і при наданні невідкладної допомоги. Завдяки їй пацієнти з небезпечними для життя патологіями можуть жити довше і мати більш високу якість життя. Донорська кров також може бути необхідна при складних медичних і хірургічних процедурах.

Не втрачайте можливості допомогти нашим захисникам. Пам’ятайте – ваша кров може врятувати життя!

Білозерська селищна рада 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН