Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Білозерці відкрився дитячий центр раннього розвитку «Вчений кіт»

В Білозерці відкрився дитячий центр раннього розвитку «Вчений кіт».

Детальніше про заклад та його роботу розповідає Світлана Богомолова, засновниця даного центру.

Багато мам вважають, що дитина піде в школу і всьому навчиться. Це не так?

Як сказав автор книги «Після трьох уже пізно» Ібука Масару: «Ключ до розвитку розумових здібностей дитини – це його особистий досвід пізнання в перші три роки життя».

Дитині у віці до трьох років абсолютно без різниці, що запам’ятати – предмет або цифру. У цьому віці навіть китайські ієрогліфи він запам’ятовує так само добре, як і тварин, наприклад. Не можна упускати найважливіший період розвитку дитини – період формування його головного мозку.
Цей час – запорука його майбутнього успіху чи неуспіху, креативного або, навпаки, стандартного мислення.

Іноді кажуть, що ранній розвиток – це позбавлення дитини дитинства. Що скажете?

А що таке дитинство? Хіба це не підготовка особистості до дорослого життя?  Хіба це не розвиток потенційних здібностей дитини? Чи воно повинно бути пов’язане лише з задоволеннями і безтурботністю? Але вже через 6 років після народження дитини, батьки, які «не позбавляли дитинства», пред’являть жорсткі вимоги в школі. І для них почнеться важкий, а часто і ненависний період шкільних років. Чи буде він винен в тому, що він не любить вчитися, а знання йому даються важко? І потім, як можуть позбавити дитинства цікаві заняття, які тривають 45 хвилин для зовсім маленьких або дві години у дошкільнят  два рази в тиждень?!

Як проводяться заняття в школі?

Заняття для різного віку будуються по-різному. Але принцип полягає в тому, що ми кожну тему розглядаємо і вивчаємо до тих пір, поки переважна більшість її не засвоїть. І ще, ми з дітьми не граємо. Так, ми моделюємо якісь ситуації, використовуємо яскраві посібники, але це не гра, це, скоріше, стимулювання дітей виконати складне завдання, не помітивши, що воно складне. Дитині просто хочеться взаємодіяти з цікавим матеріалом, виконувати цікаві дії, і вона прагне зробити все правильно, щоб отримати таку можливість.

Які напрямки  діяльності центру?

Для малюків від одного до трьох років проходять комплексні розвиваючі заняття, які охоплюють всі напрямки розвитку дитини,  від музики до математики.

Дітки від трьох років відвідують вже групу інтенсивного розвитку, в яку входить математика, логіка, грамота, читання, навколишній світ і розвиток мови.  Хоча, насправді,  ми інтенсивно розвиваємо  всіх дітей, включаючи самих маленьких.

Так само у нас йде набір на заняття англійською мовою, працює логопед та психолог.

Важливе для кожної сім’ї запитання – яка вартість занять?

Дуже адекватна) Ми, відкриваючи школу, хотіли, щоб наші заняття були доступні сім’ям середнього і навіть невисокого достатку. На сьогоднішній день вартість навчання для малюків – 450 грн. за вісім занять, а для групи інтенсивного розвитку – 480 грн. за вісім двогодинних занять.

Чому ви вирішили відкрити філію школи в Білозерці?

Ви знаєте, це вирішили активні батьки-білозерчани, які возили на заняття в Херсон своїх дітей. Вони переконали нас в тому, що у вас це затребуване, знайшли приміщення для школи і всіляко сприяли нашому відкриттю. І ось ми тут.

Викладачі білозерського «Вченого кота» місцеві чи приїжджають з Херсона?

Є і місцеві, і херсонські. Знайшли прекрасного спеціаліста-логопеда у вас. Вона зараз проходить стажування в Херсоні, підвищує свою кваліфікацію. Знайшли викладача для занять з малюками. Але ми все одно ще в пошуках місцевих фахівців. Відкрито вакансії, можна звернутися по консультацію викладачам, які вміють і хочуть працювати. У нас працювати комфортно, оскільки ми поважаємо викладацьку працю і гідно її оплачуємо.

Білозерка.Інфо

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН