Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пісок, який може спричинити екологічну катастрофу, завозили за злочинною схемою

Враховуючи значний громадський резонанс, висвітлений в інтернет-мережі останніми днями щодо надходження до Херсонського морського торгівельного порту судна з імпортним вантажем «піску», який може стати передумовою екологічної катастрофи на території області, ГУ ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі інформує.

В рамках проведення операції «Рубіж» працівники податкової міліції ГУ ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі та Чорноморської митниці Держмитслужби разом із слідчим управлінням ГУ Національної поліції в Херсонській області викрили злочинну схему протиправної діяльності з імпорту відходів піску на утилізацію.
Власники «екологічного» підприємства «А» уклали зовнішньо-економічний контракт з іноземною фірмою «V» на утилізацію на Херсонщині відходів піску із судноремонтного заводу, розташованого в м. Бієла, Республіка Чорногорія.

Використовуючи принцип «гроші не пахнуть» посадові особи підприємства «А» у змові з митним брокером вирішили підзаробити на цій міжнародній афері! «Екобізнесмени» подали для митного оформлення вантажну митну декларацію щодо імпорту відходів піску, які утворилися після піскоструменевої обробки днищ суден загальною вагою майже 3,9 тис.тон. на суму всього-навсього 122 тис. гривень.
Відповідно відкритих джерел інформації іноземне підприємство «V» здійснює роботи по очищенню території суднобудівної верфі за кошти, виділені Всесвітнім банком, у сумі 50 млн. євро., що може свідчити про задіяння офшорної схеми для приховування отриманих суперприбутків.

Для більшої вагомості угоди «псевдоділки» заручилися листом Херсонської міської ради щодо проведення технічного нагляду та контролю за виконанням вимог законодавства України стосовно охорони праці, пожежних, санітарних та екологічних вимог на всіх етапах утилізації відходів піску, реальність якого потребує дослідження.

За вказаним фактом відносно посадових осіб підприємства «А» 13.12.2019 року розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів КК України).
Про подальші заходи інформація буде надана додатково.

ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН