Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Дитячі письменники презентували свої книги херсонським школярам (Відео)

У «Школі гуманітарної праці» дитячі письменники Сашко Дерманський та Марина Павленко презентували свої книги і спілкувались з учнями.

Автор дитячих віршів та книжок про Маляку, вужика Ониська та Чудового Чудовиська говорить, що понад усе любить спілкування зі своєю аудиторією.

«У Херсоні – прекрасні діти. Я просто з ними спілкуюсь, хочу бачити, як вони реагують на те, що я роблю. Я люблю дітей, і вони діляться зі мною тим, що дорослій людині, особливо тій, яка пише для них, потрібно», – сказав Сашко Дерманський.

Письменниця Марина Павленко презентувала свою книгу «Русалонька». Головний персонаж – семикласниця Софійка, ровесниця дітей, які прийшли на зустріч.

«Чарівна зустріч, атмосферна, душевна. Діти начитані, відразу відчувається, що у цій школі проводиться величезна робота з популяризації читання. Цих дітей не треба переконувати читати. Вони чемні, виховані, і в той же час – творчі, розкуті», – поділилась Марина Павленко.

Діти могли придбати книжку українських авторів. Всі, кого зацікавили певні твори, також можуть взяти їх у шкільній бібліотеці.

«Наші діти багато читають. Потрібно сказати, що книжковий фонд постійно поповнюється – всі новинки закуповуються для книгозбірні. Якщо приїздить письменник, то обов’язково приходить до нас на зустріч. Для дітей це дуже важливо, вони можуть напряму поставити питання до автора, поспілкуватись із ним», – розповіла бібліотекарка «Школи гуманітарної праці» Тетяна Ліхожон.

З 13 по 15 грудня у Херсоні проходив ІV Південний фестиваль книги та читання «Книжковий Миколай». У його рамках українські письменники зустрічались з читачами Херсона й області.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН