Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонському онкодиспансері встановлюють лінійний прискорювач

У онкодиспансері тривають роботи з запуску лінійного прискорювача

Придбане для Херсонського онкодиспансера в межах затвердженої Херсонською обласною радою Програми по боротьбі з онкозахворюваннями дороговартісне обладнання – лінійний прискорювач – наразі проходить тестові випробування.

В цьому упевнився голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер під час робочого відвідування медичного закладу.

Місяць тому він перевіряв стан готовності приміщень та обладнання до роботи, вивчив проблемні моменти, які гальмували запуск обладнання.

Перш за все, це стосувалося необхідності проходити доволі тривалу тендерну процедуру обрання підрядника, який буде виконувати складні будівельні та ремонтні роботи у приміщеннях, де мають працювати лінійний прискорювач та комп’ютерний томограф. Зараз ремонтні роботи у бункері, де встановлено лінійний прискорювач, повністю завершені, тривають пусконалагоджувальні роботи.

У приміщенні під комп’ютерний томограф проведений капітальний ремонт з влаштуванням фундаменту під обладнання, переплануванням з урахуванням санітарних вимог.

Підрядник розпочинає оздоблювальні роботи, які планує завершити до кінця грудня. Після цього буде встановлено сам томограф.

За словами головної лікарки КЗ «Херсонський обласний онкологічний диспансер» Ірини Сокур, з 26 листопада розпочався завершальний етап пусконалагоджувальних робіт щодо введення в експлуатацію медичного лінійного прискорювача.

Днями фахівці Держнагляду за дотриманням санітарного законодавства нададуть свої висновки щодо безпечності обладнання, заклад звернеться за отриманням необхідних ліцензій. Робиться все необхідне, щоб одночасно запустити й комп’ютерний томограф, який працюватиме у парі з прискорювачем.

– Мене не менше, ніж тисячі родин наших земляків турбує, чому придбане обладнання досі не працює. Саме тому тримаю питання на контролі. На жаль, є об’єктивні фактори і причини, але відповідальні фахівці запевняють, що на початку 2020 року прискорювач та томограф запрацюють на повну потужність та зможуть лікувати до 40 людей на добу. Зараз ми працюємо над тим, щоб закласти у бюджет 2020 року кошти на виконання наступних кроків Програми по боротьбі з онкозахворюваннями, – каже Владислав Мангер.

Херсонська обласна рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:

Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН