Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поля озимих на Херсонщині заселяють гризуни

Спеціалісти Управління фітосанітарної безпеки в Скадовському  районі  провели обстеження посівів озимої пшениці, озимого ріпаку  та неорних для встановлення  чисельності мишоподібних гризунів. При детальних та маршрутних обстеженнях нори мишоподібних гризунів виявлені в лісосмугах та на узбіччях   полів  озимого ріпаку та озимої пшениці. Повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби Херсонської області.

«Чисельність становить 1-3 колонії на гектар, на посівах озимого ріпаку та озимої пшениці  виявлені  поодинокі нори, що  свідчить, про початок  розселення мишоподібних гризунів з місць резервацій на поля озимих культур», — зазначається в повідомленні.

За рекомендацією спеціалістів, боротьбу з гризунами   слід проводити постійно, як  у період їх  масового розмноження, так і в період  їх низької чисельності, коли вони живуть в місцях резервацій. За наявності 3-5 і більше  жилих  колоній   на гектарі  для зниження  чисельності гризунів  необхідно провести  захисні заходи.

У Держпродспоживслужбі зазначили, що у господарствах району буде продовжуватись фітосанітарний  моніторинг  за посівами озимих зернових  та ріпаку, багаторічних травах  та інших  угіддях, пише Кurkul.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН