Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Президент нагородив талановиту та розумну херсонську молодь

25 листопада у Національному технічному університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбулось урочисте вручення дипломів лауреатів стипендій Президента України переможцям Всеукраїнських учнівських олімпіад і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Лауреатам вручала дипломи міністерка освіти і науки України Ганна Новосад, яка зазначила, що важливо давати учням не тільки гроші, а й освітні можливості. Над цим команда міністра працює спільно з МАН.

«Ніхто з вас не знає достеменно, як далі допоможе вам те, що ви є переможцем олімпіади чи конкурсу Малої академії наук. Безперечно, не всі з вас продовжать наукову роботу, але кожному з вас це допоможе в житті, допоможе будувати власну освітню траєкторію, власну кар’єру… Ми як уряд маємо зробити все залежне від нас, щоб кожен з вас мав можливість продовжувати тут наукову кар’єру, мав усі умови для цього, був інтегрований у міжнародний контекст», – зауважила Ганна Новосад.

У складі делегації від Херсонської області 5 стипендіатів:

  • Кохальський Володимир Русланович – учень 11 класу Херсонського ліцею Херсонської обласної ради;
  • Міннігулова Анна Вікторівна – учениця 11 класу Херсонського ліцею Херсонської обласної ради;
  • Чернозуб Євгеній Володимирович – учень 11 класу Херсонського фізико-технічного ліцею Херсонської міської ради;
  • Мельник Денис Миколайович – учень 11 класу Херсонського фізико-технічного ліцею Херсонської міської ради;
  • Сидоренко Катерина Ігорівна – студентка І курсу Херсонського державного університету.

Серед п’ятірки кращих – учень Херсонського фізико-технічного ліцею Євген Чернозуб, який створив біомеханічну руку на дистанційному керуванні. Особливість протезу в тому, що він може функціонувати на відстані від тіла людини, його можна використовувати для різних робіт у відкритому космосі.

Херсонська обласна рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН