Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські податківці роз’яснили новації РРО

Вчора у форматі проведення засідання Регіональної ради підтримки підприємців заступник начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим провів із представниками малого та середнього бізнесу Херсонщини дискусію – обговорення законодавчих нововведень під час використання РРО, які набирають чинності у наступному році. У заході взяли участь підприємці Каховського, Чаплинського, Іванівського, Голопристанського, Олешківського районів та Херсона, керівники та представники суб’єктів господарювання – юридичних осіб Херсонщини. 

На слайдовій презентації податківці області представили етапи запровадження електронних касових апаратів та їх суттєві переваги під час використання, пояснили термін «кешбек» та зосередили увагу на тих видах підприємницької діяльності, для яких використання РРО стане обов’язковим. Окремо звернули увагу підприємців на те, що для тих, хто працює на спрощеній системі оподаткування, не будуть застосовувати реєстратори розрахункових операцій, якщо їхні клієнти розраховуються з ними виключно у безготівковій формі без застосування платіжних карток і перераховують їм кошти на поточний рахунок банківським переказом.
За словами Ігоря Клима, зміни до законодавства щодо застосування РРО жодним чином не погіршують правил використання спрощеної системи оподаткування та не впливають на її застосування. Навпаки, такі правила лібералізуються для бізнесу, який працює легально, а купуючи той чи інший товар, споживачі мають бути впевнені, що він якісний та цілком безпечний.
Спеціалісти Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі й надалі готові долучатися до спільного обговорення та надання індивідуальних консультацій представникам малого та середнього бізнесу області, якісного інформування про нововедення податкового законодавства задля підвищення фінансової спроможності місцевих громад на Херсонщині.
Нагадуємо, що новини щодо змін до податкового законодавства, інструкції та відео роз’яснення можна знайти на сторінці управління у Фейсбуці під #що_там_з_РРО та за посиланням.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН