Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відділ культури Нової Каховки виграв грант, який допоможе підвищити якість надання культурних послуг в ОТГ

Відділ культури і туризму Новокаховської міської територіальної громади, що на Херсонщині, у листопаді 2019 року прийняв участь у проекті «Децентралізація та реформа культурних послуг», який був впроваджений Громадською організацією «Товариство дослідників України» за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC), у співпраці з Міністерством культури України та Асоціацією об’єднаних територіальних громад, повідомляє Online Нова Каховка.

До участі були запрошені територіальні громади Житомирської, Полтавської, Чернівецької та Херсонської областей, які готові реформувати культурну галузь регіону для досягнення взаємовигідного результату та орієнтовані на розробку нової політики у сфері управління культурою, а також запровадження нового підходу у наданні якісних та доступних культурних послуг на рівні територіальних громад.

У конкурсі прийняли участь 80 територіальних громад з чотирьох областей України. Наразі, 25 листопада, закінчився відбір громад, в яких буде проведено аналіз існуючої мережі надавачів культурних послуг та змодельовано нову систему стандартів якості та доступності культурних послуг у громаді, відповідно до  розпочатої урядом у січні 2019 року реформи галузі культури.

З кожної області було відібрано по 2 територіальні громади. В Херсонській області це – Новокаховська міська територіальна громада та Каланчацька селищна територіальна громада.

Кожна обрана громада після впровадження проекту отримає:

  1. SWOT – аналіз культурно-ресурсного потенціалу громади;
  2. Результати досліджень потреб та бажань жителів громади щодо напрямків розвитку сфери культури в громаді;
  3. Змодельовану систему стандартів якості та доступності культурних послуг в громаді;
  4. Моделі поліфункціональних центрів культурних послуг відповідно до потреб жителів громади.

Тож, Відділ культури і туризму Новокаховської міської територіальної громади готовий до впровадження якісних змін в культурній сфері та переконаний, що участь у даному проекті стане важливим кроком для реалізації культурного потенціалу, який є цінним ресурсом розвитку нашої оновленої територіальної громади.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН