Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські бібліотекарі навчаються управляти грантовими проєктами

У Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки відбулось заняття за програмою обласної Школи грантового менеджменту – за темою «Менеджмент грантового проєкту«.

Навчання відбувається за ініціативи та підтримки Херсонської обласної ради.

Із групою учасників тренінгового навчання працювала Людмила Абсава – голова правління ГО «Глобальний погляд», кандидатка економічних наук, доцентка, завідувачка кафедри «Фінанси і кредит», проєктна менеджерка, тренерка, фасилітаторка освітніх програм, експертка з партисипації

У програмі тренінгу – питання формування команди проєкту: розподіл ролей в команді, обов’язків, пов’язаних з підготовкою заявки та, у разі успіху – організація роботи команди згідно з розподілом відповідальності за виконання конкретних завдань. Значна увага була приділена і такій складовій грантового менеджменту, як моніторинг та оцінка результатів проєкту. Для кожного грантового проєкту дуже важливою є здатність заявника реалістично й усебічно проаналізувати можливі ризики та передбачити шляхи їх мінімізації.

На завершення тренінгу його учасники вчились розробляти успішну комунікаційну стратегію проєкту, проаналізувавши попередньо завдання та значення комунікаційної складової грантового проєкту, важливість визначення цільової аудиторії та каналів поширення інформації, ключових меседжів проєкту.

Програмою Школи грантового менеджменту передбачене включення до кожного заняття, окрім тренінгу, виступів з досвіду бібліотек України, що мають власні історії успіху в грантовій діяльності і можуть поділитися досвідом. Цього разу у ролі запрошеного спікера виступила Людмила Петрова, директор Новокаховської ЦБС, яка, зокрема, розповіла колегам про роботу бібліотечних працівників над реалізацією проєкту «Кам’яні вишиванки Нової Каховки», реалізованого в 2018 році за підтримки Українського культурного фонду.

Модерувала навчання директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки Анна Бардашевська.

Управління культури Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН