Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ викрила посадовців Миколаївської облради у привласненні бюджетних коштів

Служба безпеки України викрила посадовців Миколаївської облради, Департаменту освіти та науки облдержадміністрації й одного з місцевих комунальних підприємств на привласненні бюджетних коштів, призначених для шкіл регіону. Інформацію підтвердив речник СБУ Андрій Середич.

«Представники влади та місцевого самоврядування неправомірно внесли до видатків бюджету кошти на закупівлю е-підручників. У змові з двома комерційними структурами, які спеціалізуються на наданні програмних послуг, чиновники безпідставно провели тендер та перерахували фірмам кошти на придбання кодів доступу до електронних ресурсів. У такий спосіб вивели з бюджету 15 мільйонів гривень та привласнили їх», – йдеться в повідомленні на сайті СБУ.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, тривають обшуки за місцями роботи, проживання та в автомобілях фігурантів справи. Вилучено печатки, документацію та електронні носії, що містять інформацію про оборудки. Заходи із викриття схеми проводяться спільно Територіальним управлінням ДБР, розташованим у Миколаєві. Співробітники Слідчого управління Державного бюро розслідувань розпочали слідчі дії відносно голови Миколаївської облради Вікторії Москаленко. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин привласнення бюджетних коштів.

UA: Миколаїв

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Та мабуть слідчі і не знають про передачу коштів подрузі Москаленко пані Янішевській

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН