Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканці центрального проспекту Запоріжжя скаржаться на сморід та бруд

На сморід та бруд у під’їздах скаржаться мешканці будинку на проспекті Соборному, 146. Запах каналізаційних стоків до дев’ятого поверху включно відчувають місцеві жителі протягом кількох років. Причиною вбачають пориви у центральні трубі, пише UA: Запоріжжя.

Ірина Кожемяка мешкає у цій  дев`ятиповерхівці більше трьох років. Каже: проблеми із каналізацією почалися кілька років тому. А останні три місяці у квартирах відчувається сморід фекалій:

«Зараз у нас на першому поверсі повністю мокра стіна. На 5 поверсі і вище – там грибок та пліснява. У під’їзді ми постійно відкриваємо вікна бо сморід. Я сама замінила центральну трубу. Бо в КП «Місто для людей» цього робити не збиралися»,- каже Ірина.

Пенсіонерка Світлана Лактіонова каже: щомісяця сплачує за утримання будинку 237 гривень. Проте й гадки немає, на що йдуть ці кошти:

«У нас проблема із каналізацією, що десь лопається,десь тече, а у підвалі стоять фекалії. Протягом місяця жити тут стало неможливо. Бо сморід як у громадському туалеті», повідомляє Світлана Лактіонова.

«Сморід з’являвся час від часу із підвалу. Говорять,що там прорвало каналізацію. Там по коліно фекалій. Сморід вам не передати до верхніх поверхів», додає Віра Лебідь, яка мешкає в тому самому будинку.

Від поривів каналізаційної труби бідкається пенсіонерка Алла Осетрова. Після чергового потопу жінці довелося викласти 3 тисячі гривень на ремонт власної оселі:

«Два роки тому у мене ось ця стіна була повністю залита, пліснява та грибок. Я пів року телефонувала у всі комунальні служби, я написала міському голові – через 6 місяців до мене таки прийшли комунальники. Вони усунули несправність, проте мені довелося робити ремонт за власний кошт», каже Алла Осетрова.

Пориви каналізаційних стоків також спричиняють замикання у шахті ліфта. Мешканці будинку розказали, що зверталися до комунальної служби «Місто для людей». Там відповіли:

«У нас є регламент близько 2 годин. Якщо нам мешканці залишають заявку з приводу того,що є пориви, то це аварійна ситуація. Наші  фахівці мають виїхати  і виконати заходи, щоб попередити аварійну ситуацію. Якщо це порив трубопроводу,то перекрити воду, а потім провести поточний ремонт чи зварювальний ремонт. Якщо  це трубопровід каналізації, вони також мають зробити все для того, щоб було усунено порив. Але якщо цей трубопровід потребує заміни, то роботи вносяться у план. І вже згідно плану їх виконують», коментує ситуацію менеджер із зв’язків з громадськістю та ЗМІ КП «Місто для людей» Дарина Буцанова.

Також за словами речниці комунального підприємства, будинок по проспекту Соборному, 146 внесений до плану поточних робіт на січень наступного року.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН