Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Скандал із пальним розгорівся на Херсонщині

У Державному реєстрі досудових розслідувань перебуває два кримінальних провадження проти херсонської фірми, яка не розрахувалась за дизельне пальне з двома постачальниками. 27 вересня Херсонський міський суд виніс рішення про арешт рухомого і нерухомого майна, банківських рахунків каховського приватного підприємства «Оптима Транс Ойл».

«Ми працюємо у правовому полі, займаємось оптовою торгівлею. Про арешт своїх рахунків випадково дізнались за повідомленням з банку. Нам нічого не повідомили ні електронною поштою, ні листом. Ми подали клопотання до слідчого управління, але ніякої відповіді не отримали. Зараз робота підприємства паралізована, хоча ніякого стосунку до крадіжки пального ми не маємо», – прокоментував засновник «Оптима Транс Ойл» Ігор Мартиненко.

25 жовтня керівники підприємства звернулись до прокуратури Херсонської області та слідчого управління Нацполіції, в якому йшлося про готовність представників каховського підприємства співпрацювати зі слідством.

«Мої клієнти надали відповідні заяви до слідчого управління про відкритість і готовність надати за запитом (навіть усним) будь-які документи і матеріали, дати свідчення і брати участь у досудовому розслідуванні. Жоден слідчий не звернувся. Ми вважаємо, що це є підтвердженням упередженості і небажання проводити досудове слідство, як це передбачає діючий КПК», – сказав адвокат Денис Мамонтов.

Натомість 20 листопада херсонська поліція провела обшук і вилучила 16 тисяч літрів дизельного пального.

«Дизельне пальне було закуплено в Олешківській фірмі. У нас є всі документи, що підтверджують цю угоду, але поліцію вони не цікавили взагалі. Обшук відбувся як нашестя – прийшли зі своїми понятими, злили пальне і вивезли на приватній машині. Навіть не надали протокол обшуку», – розповів директор підприємства Віктор Куришко.

Підприємці мають намір відстоювати свої права у суді.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН