Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеситам повідомили, як боротимуться з наслідками екологічної катастрофи довкола затонулого танкера

В Одесі тривають роботи з ліквідації наслідків аварії з танкером DELFI, який сів на мілину біля пляжу Дельфін 22 листопада.

Про це повідомляє кореспондент Depo.Одеса з посиланням на Адміністрацію морських портів України.

Для запобігання забруднення пляжу,  Одеська філія АМПУ у день аварії встановила на березі сорбуючі бони довжиною 140 м. На бонах є плями від нафтопродуктів з танкера, а отже вони виконують свою функцію.

“Для більш ефективного поглинання забруднюючих речовин у неділю, 24 листопада, після зменшення хвиль, бони перенесли ближче до лінії прибою. Ми просимо громадян, які відвідують пляж, щоб подивитися на місце аварії, не затоптувати бони у пісок, щоб вони могли ефективно виконувати свою очисну функцію”,– прокоментував ситуацію в.о. керівника Одеської філії ДП “АМПУ” Денис Карпов.

Зараз ведеться підготовка до встановлення бонового огородження танкеру з моря та зовнішнього водолазного обстеження корпусу судна, тому що слід запобігти можливому розповсюдженню додаткових витоків нафтопродуктів з танкера у випадку розгерметизації якихось систем, чи ємностей, або якщо аварійне судно отримає додаткові пошкодження. Загалом між пірсами з обох боків судна буде встановлено близько 300 метрів бонів підвищеної плавучості.

“Більш детальний внутрішній огляд, від результатів якого буде залежати складання плану робіт з транспортування танкеру DELFI у безпечне місце, можна буде здійснити після вирішення низки юридичних питань та отримання права доступу на борт судна. Це необхідно для дотримання вимог чинного законодавства і недопущення уникнення власником відповідальності за наслідки аварії та перекладання витрат за їх ліквідацію на державні підприємства та органи влади”, – заявили в АМПУ.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН