Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Затонуле судно біля Одеси герметизують та відкачують з нього воду

Роботи із підготовки до підняття танкера Delfi, що затонув на пляжі “Дельфін” в Одесі, тривають. Про це повідомили в “Офіційному каналі судновласника Delfi” у телеграмі.

Наразі, як зазначили у повідомленні, водолази завершили герметизацію третього центрального танка, підготувалися до відкачування води з сухого трюму в носовій частині. А також встановили понтони всередині центрального танка по правому борту і зовні корпусу, вздовж корми. Працівники продовжують відкачувати воду з інших трюмів.

На місці чергують нацгвардійці, рятувальні бригади й прикордонні катери. Вони слідкують за безпекою під час проведення робіт на узбережжі та в морі.

Зазначимо, що роботи з вирівнювання судна почалися 18 липня. Однак підняти його не вдалося. Під час робіт обірвалось місце кріплення одного зі швартувальних кінців канату.

Наразі, як повідомили у телеграм-каналі, пошкоджені швартові кінці дістали, а на місці знаходження другого швартового каната на дні встановили сигнальний буй. Також організували доставку металевих тросів для заміни поліпропіленових швартових канатів.

Нагадаємо, що співвласник компанії “ТІС”, яка займається підйомом судна Андрій Ставніцер розповів, що судно Delfi виявилось заважким та його підняття перенесли. За його словами, в неділю буксири працювати не будуть. Дату наступної спроби підняття планують визначити ввечері 19 липня під час наради робочої групи.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН