Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська ТЕЦ може бути переданою до комунальної власності разом з існуючою заборгованістю

Питання заборгованості з виплати заробітної плати, аварійні ситуації на теплових мережах та передачу ТЕЦ у комунальну власність прокоментував керівник АТ «Херсонська ТЕЦ» Олександр Рововой.

19 серпня 2019р. я прийняв керівництво Херсонською ТЕЦ після року роботи попередньої дирекції: Віктора Судака, Олесі Вяземської, Юрія Балабанова, – прийняв із заборгованістю по заробітній платі (квітень – серпень 2019р.), неремонтованим станційним обладнанням та тепловими мережами, значною заборгованістю за спожитий природний газ. Працівники стрімко покидали підприємство, адже їх перевели на триденний робочий тиждень, перестали платити заробітну плату. На той момент, я чітко розумів: якщо ми не втримаємо ремонтний персонал, – восени станцію запускати буде нікому. Тому останні кілька місяців ми постійно працювали над питаннями погашення заборгованості перед працівниками, проведенням ремонтних робіт, отриманням газових номінацій. В результаті, 8 листопада станція почала свою роботу. Сьогодні об’єкти соціальної сфери, які обслуговує ТЕЦ, підключені повністю, житлові будинки на 92%, ще до 25 будинків теплоносій поданий, але деякі ОСББ його приймати не квапляться».

Що стосується поривів на тепломережах у Суворовському районі, то «левова частка» припадає на Старий центр. З початку опалювального сезону там виникло 16 пошкоджень. Це прогнозована ситуація: ось уже три роки ТЕЦ пропонує відключити цю частину абонентів. Адже теплові мережі там зношені, більша частина абонентів з автономним опаленням, а ми продовжуємо подавати теплоносій до будинків, де залишилось всього кілька квартир наших споживачів.  Відповідно, підприємство постійно несе збитки: підтримуючи відповідний гідравлічних режим у мережах (за відсутності потрібної кількості споживачів), ліквідовує пориви на мережах, відновлює асфальтне покриття, потерпає від втрат теплоносія. Слід зазначити, що із «Схеми теплозабезпечення м. Херсона», затвердженої рішенням міської ради ще у 2011р., цей напрямок виключений. Але, так як Старий центр досі не відключено від теплопостачання, ми і в цьому році змушені подавати опалення абонентам цієї частини міста.

Тепер про передачу підприємства у комунальну власність. Я часто чую заяви міської влади про готовність прийняти Херсонську ТЕЦ на баланс без заборгованості.

У відповідності до Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» Херсонська ТЕЦ може бути переданою до комунальної власності лише, як цілісний майновий комплекс, разом із існуючою заборгованістю. Тому потрібно обміркувати, який самий прийнятний механізм передачі підприємства в умовах діючого законодавства».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН